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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  25/06/2013
Data da última atualização:  07/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PORTO, B. N.; ALVES, J. D.; MAGALHÃES, P. C.; CASTRO, E. M.; CAMPOS, N. A.; SOUZA, K. R. D.; MAGALHÃES, M. M.; ANDRADE, C. A.; SANTOS, M. O.
Afiliação:  UFLA; UFLA; PAULO CESAR MAGALHAES, CNPMS; UFLA; UFLA; UFLA; MARCELO MURAD MAGALHAES, CPATU; UFLA; UFLA.
Título:  Calcium-dependent tolerant response of cell wall in maize mesocotyl under flooding stress.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Journal of Agronomy and Crop Science, v. 199, n. 2, p. 134-143, Apr. 2013.
DOI:  10.1111/j.1439-037X.2012.00535.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the present study was to find out the effect of calcium on flooded maize seedlings by anatomical and ultra-structural analyses and by measuring the enzyme activity and gene expression of polygalacturonase (PG) and superoxide dismutase (SOD). For this, maize seeds were placed to germinate in germination paper saturated with CaCl2 0.75 %. Then, 4-day-old seedlings were subjected to flooding in the presence or absence of CaCl2. Mesocotyl sections were sampled daily for the anatomical and ultra-structural analyses, RT-qPCR and activity of SOD and PG. The results showed that the presence of calcium in the flooding buffer increases the tolerance of maize seedlings by 1 day when compared to seedlings flooded in the absence of this element. The reason for this longer survival is that calcium maintains the integrity of the cell wall and attenuates the effects of oxidative stress. Owing to this fact, the seedlings remained alive and firm for up to 7 days.
Thesagro:  Cálcio; Milho; Zea Mays.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU47792 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/03/2016
Data da última atualização:  03/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PINTO, J. V.; BASSINELLO, P. Z.; MENDONÇA, M. A. de S.; VITAL, R. de J.; LEITE, J. P.; LANNA, A. C.; CALIARI, M.; CARVALHO, R. N.; PEREIRA, H. S.
Afiliação:  JENNIFER VIEIRA PINTO, mestranda UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; MARINA APARECIDA DE SOUSA MENDONÇA, mestranda UFG; RAYANE DE JESUS VITAL, estagiária CNPAF; JORDANNA PEIXOTO LEITE, estagiária CNPAF; ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; MARCIO CALIARI, UFG; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF.
Título:  Caracterização da qualidade física de feijões (Phaseolus vulgaris L.) de diferentes grupos de cor.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015.
Páginas:  p. 100.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se caracterizar a qualidade física de seis diferentes cultivares de feijão de cor, a fim de compor o portfólio de cultivares da Embrapa Arroz e Feijão e contribuir com informações úteis à comunidade científica e indústrias de alimentos. Feijões dos grupos comerciais carioca, preto e especial foram cultivados em Junho (inverno/2014), em Santo Antônio de Goiás-GO, seguindo manejo recomendado.
Thesagro:  Cor; Feijão; Phaseolus vulgaris; Propriedade físico-química.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140581/1/p100.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF34058 - 1UPCRA - DD20152015
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